GRUP 1 - CONTE INICIAL A1

27 d'octubre

Escola Lola Anglada

Títol: No cal ser així

Fa uns anys, exactament l’any 2010, es va fer el mundial de futbol a Sudàfrica. En aquest mundial, jugaven moltes seleccions d’arreu del món. Després de molts partits, dos seleccions van arribar a la final: Espanya i Holanda. Tothom estava desitjant que arribés aquell partit. Els aficionats estaven nerviosos, ansiosos, i amb la il·lusió de que la seva selecció guanyés el títol de campió del món.
El dia del partit, tots els aficionats van entrar al camp a veure la final. Anaven vestits dels colors de la seva selecció. Els aficionats d’Espanya anaven de color vermell, i els d’Holanda de color taronja. Es van seureen una banda del camp els aficionats holandesos i a l’altre els aficionats espanyols, ja que no volien ser a prop de la selecció contrària. El partit va començar i les aficions van començar a animar als seus equips amb crits, cançons, aplaudiments, etc. Cada vegada, les aficions animaven més i més fort, fins que gairebé no s’escoltava res en el camp.
Els jugadors, cada vegada estaven més nerviosos al escoltar les aficions cridar tant, i els hi costava concentrar-se en fer un bon partit per guanyar. De sobte, va haver-hi un moment que un dels jugadors d’Espanya va fer una falta molt greu a un dels d’Holanda. En aquell moment, l’afició holandesa es va preocupar pel seu jugador, però quan van veure que es recuperava bé, que s’aixecava amb l’ajuda del seu contrincant i com aquest li demanava disculpes, es van deixar de preocupar i van començar a insultar al jugador espanyol. Els aficionats espanyols es van començar a enfadar amb els aficionats contraris, i això va provocar una baralla entre aficions.
Conte grup 1-a.jpg
Entre ells, es van començar a discutir per les jugades i per les faltes, i això va portar a insults, cops, etc. En aquell moment, els jugadors que estaven al camp, veient aquella situació tant desagradable, van decidir aturar el partit. Un jugador de cada equip va agafar un micròfon i van demanar pels altaveus:
- Aficions, si us plau, deixeu-vos de barallar o no seguirem el partit i el cancel·larem.
La gent, va deixar de barallar-se de cop. Volien seguir veient els seus equips que estaven fent un gran partit, tot i que seguien empipats amb els contraris.L’altre jugador, que estava amb el micròfon va afegir:
- Si el partit acaba i tots us heu comportat bé entre vosaltres, us signarem autògrafs a tothom qui ho vulgui.
Les aficions es van mirar, i van donar-se la mà amb els contraris. També van decidir barrejar-se i seure’s junts a les grades, i aplaudir als jugadors per haver reaccionat d’aquesta manera, resolent el conflicte entre aficions.
El partit va acabar, i els jugadors van decidir fer una festa per a totes dues aficions i signar els autògrafs que havien promès.
De manera excepcional, l’organització del mundial va decidir premiar a les dues seleccions per la seva esportivitat, fent-los campions del mundial.
I així, totes dues seleccions i aficions, van estar feliços de ser campions.
Conte grup 1-b.jpg