GRUP 1 - CONTE INICIAL B1

27 d'octubre

Escola Ventós Mir

Títol: Un mal dia per adormir-se

En un racó del món on tenia nas tothom l´Spock, un contenidor de reciclatge , es va adormir el dia que havien de sortejar el tipus de càrrec que tindrien. A l’Spock, que des de petit havia sigut molt propens a posar-se malalt amb facilitat, li va tocar ser contenidor orgànic. Al principi no li va importar, però quan va començar a menjar restes d’aliments en mal estat, els mals de panxa i descomposicions eren el pa de cada dia. L’única alegria que tenia era quan cada nit passaven els escombriaires i la patrulla de neteja i el buidaven i deixaven ben net i brillant. Ell demanava que li canviessin el càrrec però no el deixaven perquè ningú volia ser contenidor d’orgànic. Passava el temps i res no canviava, però l’Spock seguia somiant que algun dia deixaria de ser contenidor d’orgànic i no es trobaria malament.

Un dia plujós, mentre l’Spock dormia la migdiada, un camió que transportava pintures va lliscar i va patir un accident al xocar contra el contenidor de vidre veí de l’Spock. El pobre contenidor de vidre va ser ingressat a l’hospital de Medi Ambient. L’Spock, al despertar-se, es va adonar que li havia caigut tot de pintura verda al damunt. Ara semblava més un contenidor de vidre que un d’orgànic. És per això que des d’aquell moment, van començar a omplir-lo de pots de colònia i perfum enlloc de restes de menjar.

Gràcies a la seva paciència, i a una mica de sort també, ja no es posaria malalt i desprenia una olor molt agradable. I vet aquí un got, vet aquí un plat, que aquest conte l’hem reciclat.


Contes pau-Ventós Mir 001.jpg