GRUP 1 - CONTE B2 (Adaptació Conte B1)


15 de novembre

Escola Miguel Hernández

Títol: Un mal dia per adormir-se


En un racó del món on tenia nas tothom l´Estéfan, un contenidor de reciclatge, es va adormir el dia que havien de sortejar el tipus de càrrec que tindrien. A l’Estéfan, que des de petit havia sigut molt propens a posar-se malalt amb facilitat, li va tocar ser contenidor orgànic. Al principi no li va importar, però quan va començar a menjar restes d’aliments en mal estat, els mals de panxa i descomposicions eren el pa de cada dia.

L’única alegria que tenia era quan cada nit passaven els escombriaires i la patrulla de neteja i el buidaven i deixaven ben net i brillant. Ell demanava que li canviessin el càrrec però no el deixaven perquè ningú volia ser contenidor d’orgànic. Passava el temps i res no canviava, però l’Estéfan seguia somiant que algun dia deixaria de ser contenidor d’orgànic i no es trobaria malament.
1.png

Un bon dia, passava un avió carregat de pintura blava que es dirigia a un altre país a fer l'entrega. Aleshores el pilot va mirar el rellotge i va veure que arribava tard. Per anar més ràpid va decidir prémer el botó del turbo. Per mala sort va prémer el botó d'obrir la porta del carregament i va caure tota la pintura blava. Per altre banda l'Estéfan va tenir sort i li va caure tota la pintura a sobre. D'aquesta manera, ara tothom creia que era un contenidor de paper.

Des de aquell dia la gent li llençaven paper en lloc de restes de menjar i ja no es trobava malament ni feia mala olor. A més a més quan s'avorria, es posava a fer manualitats amb el paper que li llençaven. Feia ocells, origamis, avions, vaixells i d'altres coses que regalava a la gent que reciclava el paper.2.png