GRUP 1 - CONTE INICIAL C1


26 d'octubre

Escola Miguel Hernández

Títol: El món sense diners.


Hi havia una vegada en l’any 2.453 la família Trukituki que vivia al planeta Iko. Aquesta família tenia una filla petita que es deia Raquel.
Temps endarrere van comprar una casa i van gastar tots els diners que tenien estalviats . Més tard, el pare va caure malalt i ja no podia anar treballar. D’aquesta manera la família va començar a ser pobra.
nena.jpg
La situació de la família Trukituki no millorava gaire. Així que un bon dia la Raquel va decidir anar al bosc per buscar menjar. Mentre estava pel bosc recollint maduixes va veure una caseta amb la porta oberta i allí va conèixer un savi màgic. Van estar parlant una estona i la Raquel li va explicar la situació de la seva família. El savi va comprovar el que deia la Raquel a través de la seva bola màgica. Aleshores el savi va decidir ajudar als Trukituki. Per ajudar-los els va regalar dues portes,una bona i una falsa. La porta bona portava a un país sense diners i on tothom era igual. Per altra banda la falsa conduïa a un lloc on una força màgica convertia els dolents en bons, d'aquesta manera podien passar per la porta bona.
Després la Raquel va preguntar com diferenciar les dues portes. I el savi va respondre que la porta bona te els poms triangulars i la falsa quadrats. La nena li va fer una segona pregunta:
-Per què em dones dues portes?
- Per què fa temps que el bruixot del planeta Carrioca intenta robar-me la porta bona i no pots permetre que això passi mai, perquè si la roba la destruirà i mai més la gent podrà anar al país on no hi ha diners.
bruixot.jpg
La Raquel va tornar molt contenta i feliç cap a casa amb les dues portes. De camí es va trobar amb un nen petit que semblava ser molt pobre acompanyat per un gosset, ella no sabia que era el bruixot disfressat. Llavors li va dir :
- Vols venir a casa meva a descansar i menjar alguna cosa?
- T'ho agraeixo molt, gràcies.
El nen va acceptar la invitació, així que tots dos plegats van anar cap a casa de la Raquel. Un cop a casa li van oferir un plat de sopa calenta i maduixes de postre. Es va fer de nit i la família va insistir en que el nen i el gosset es quedessin a dormir. Mentre tots dormien tranquil·lament el bruixot va recuperar el seu aspecte . I sense fer soroll va convertir el seu gosset en una porta falsa que va canviar per la porta amb els poms quadrats, o sigui la dolenta, perquè ell no sabia quina era la bona. Ràpidament el bruixot va tornar al planeta Carrioca .

Un cop a casa, el bruixot , sense dubtar, va entrar per la porta . Quan ja era dintre no va poder resistir la força màgica que era molt forta per a ell i es va desmaiar. Després quan es va despertar al llit de casa seva ja era bona persona.
Per altra banda el savi màgic estava veient tot el que passava a través de la seva bola màgica i es va posar molt feliç . Va anar a visitar a la família Trukituki i els va explicar tot el que li havia passat al bruixot. Tots es van posar molt contents i van anar junts amb la porta de poms triangulars al planeta Carrioca a visitar el bruixot.

IMG_20171026_134748.jpg

Un cop es van reunir van passar un per un per la porta màgica i van viure feliços en un país on tots eren iguals, on no hi havia diners, ni rics ni pobres i van menjar moltes maduixes.