GRUP 1 - CONTE C2 (Adaptació Conte C1)

20 de novembre

Escola Escola Lola Anglada

Títol: El món on tothom és igual

Hi havia una vegada en l’any 4.907 la família SuguisTrukis que vivia al planeta Dipper. Aquesta família tenia una filla que es deia Ona.

Temps endarrere van comprar una caseta amb pati i van gastar tots els diners que tenien estalviats. Més tard, la mare va caure malalta i ja no podia anar treballar. El pare de la família no trobava feina de cap de les maneres. D’aquesta manera la família va començar a ser pobre.La situació de la família SuguisTrukis no millorava gaire. Així que una bona tarda l’Ona va decidir anar a la selva per buscar menjar. Mentre estava per la selva intentant caçar, va començar a sentir a una veu que la cridava per a que s’acostés a l’arbre. Quan va ser a prop, va aparèixer una porta a l’arbre i va entrar-hi. Dins va conèixer un grup de savis i sàvies màgics.
Van estar parlant una estona i l’Ona els hi va explicar la situació de la seva família. Els savis van comprovar el que deia la nena a través de la seva bola màgica. Aleshores van decidir ajudar als SuguisTrukis.
Per ajudar-los els van regalar dues bosses de llaminadures que per fora semblaven iguals, però per dins una tenia piruletes de maduixa i l’altre de piruletes de menta. La bossa de piruletes de maduixa portava a un país sense diners i on tothom era igual. Per altra banda la bossa de piruletes de menta conduïa a un lloc on una força màgica convertia els dolents en bons, i d'aquesta manera podien menjar les de maduixa.

Després l’Ona va preguntar com diferenciar les dues bosses. I els savis va respondre que les de maduixa tenia un dibuix d’un triangle i la de menta un dibuix d’un quadrat. La nena li va fer una segona pregunta:

-Per què em dones dues bosses?

- Per què fa temps que la bruixa del planeta Flufilandia intenta robar-me la bossa bona i no pots permetre que això passi mai, perquè si la roba la destruirà i mai més la gent podrà anar al país on no hi ha diners.

El món on tots són iguals 1.png

L’Ona va tornar molt contenta i feliç cap a casa amb les dues bosses. De camí es va trobar amb un nena petita que semblava ser molt pobre acompanyada per un gat, però l’Ona no sabia que era el bruixa disfressada. Llavors li va dir :

- Vols venir a casa meva a descansar i menjar alguna cosa?

- T'ho agraeixo molt, gràcies.

La nena va acceptar la invitació, així que totes dues plegades van anar cap a casa de l’Ona. Un cop a casa li van oferir un plat d’escudella i iogurt de postre. Es va fer de nit i la família va insistir en que la nena i el gat es quedessin a dormir. Mentre tots dormien tranquil·lament la bruixa va recuperar el seu aspecte. I sense fer soroll va convertir el seu gat en una bossa de llaminadures falsa que va canviar per la bossa amb el quadrat, o sigui la dolenta, perquè ella no sabia quina era la bona. Ràpidament la bruixa va tornar al planeta Flufilandia.Un cop a casa, la bruixa , sense dubtar, es va seure al llit i va menjar una piruleta. Quan ja era a punt d’acabar-la no va poder resistir la força màgica que era molt forta per a ella i es va desmaiar. Després quan es va despertar al llit de casa seva ja era bona persona.

Per altra banda els savis màgics estaven veient tot el que passava a través de la seva bola màgica i es van posar molt feliços. Van anar a visitar a la família SuguisTrukis i els van explicar tot el que li havia passat a la bruixa. Tots es van posar molt contents i van anar junts amb la bossa de piruletes bones al planeta Flufilandia a visitar la bruixa.
Un cop es van reunir van menjar un per un una piruleta de maduixa. La mare es va recuperar i tots van viure feliços en un país on no hi havia diners, ni rics ni pobres i on tots eren iguals. I nosaltres així a aquest conte li posem punt i final.
El món on tots són iguals 2.png