GRUP 2 - CONTE A3 (Adaptació Conte A2)


19 de desembre del 2017

Escola López Torrejón

Títol: Els problemes del bosc de les llums i en Greenman!

Un dia d’hivern, els nens protagonistes de la creació del bosc de les llums es van tornar a reunir. Havien passat 10 anys des de l’última trobada. El bosc del que parlem, era molt famós i conegut per molta gent, estava decorat amb llums de nadal i al costat hi havia un petit poblet.
Els nens i nenes que van fer aquest bosc tan especial eren la Carla, la Gina, l’Anna, en Max, l’Ismael, l’Albert i en Nil. Els anys havien passat i aquest grup d’amics es tornava a trobar de nou. Ara, la majoria eren universitaris i amb prou feines es reconeixen després de tan de temps sense tenir contacte.
El bosc que es van trobar no estava tal i com se l’esperaven. Era ple de brutícia; amb bosses de plàstic pel terra, plantes malmeses, burilles per tot arreu, llaunes i deixalles entremig dels arbres... Segurament l’afluència dels turistes els darrers anys, havien destrossat el bosc. L’aire pur que es respirava en el passat, estava contaminat per tota la brutícia. En definitiva, aquell bosc tan especial s’havia convertit en un abocador.
20171224_124759.jpg


Els joves després de saludar-se, es van adonar que apart de contaminat, el bosc hi havia menys animals. Els animals havien marxat per culpa del turisme, la brutícia i perquè el bosc s’havia quedat sense neu. L’afluència dels turistes massificada i la llum potent de les bombetes, havia anat fonent la neu al pas del temps. Els conills, els llops, els esquirols, les llebres, els cérvols... havien marxat perquè eren animals acostumats al fred, la neu i al silenci.
Llavors, en Nil, veient el panorama que tenia davant, va proposar una solució pel problema:
- Crec que tinc una súper idea! La única solució possible és trucar en “Greenman”, una barreja entre súper heroi i follet màgic, que protegeix la natura i el medi ambient.
- Em sembla bona idea! – contestà la Carla.
- Perfecte! – va dir en Max.
I la resta d’amics també els hi va agradar la idea. Llavors, sense pensar-ho dues vegades, el van trucar i en un obrir i tancar d’ulls, va aparèixer volant pels aires. Es va situar entremig dels amics i va dir:
- Hola amics! Estic al vostre servei per ajudar-vos i ajudar al planeta per preservar i cuidar el medi ambient!
- Tenim tres problemes per solucionar; treure la brutícia del bosc, tornar els animals al seu habitat natural i controlar el turisme.
El primer problema, el van solucionar utilitzant la butxaca màgica. El Greenman amb l’ajuda dels amics del bosc de les llums, van recollir totes les deixalles i les van posar a la butxaca màgica. Aquella butxaca eliminava tot el que li posaven a dintre. Apart d’utilitzar un dels poders del súper heroi Greenman, van posar uns cartells informatius perquè la gent reciclés i unes papereres amb els colors corresponents repartides per tot el terreny.
El segon problema, el van solucionar repoblant el bosc d’animals amb les espècies extingides. Van decidir posar un animal mascle i femella de cada espècie a tota la zona afectada.
I el tercer problema, el van solucionar contactant una policia / guardaboscos que protegia tot el bosc, conscienciava a la gent sobre la protecció del medi ambient i es preocupava dels animals que no els hi passes res.
I aquesta és la història del Greenman i els amics del bosc de les llums. I si algun dia teniu la sort de visitar aquest petit paradís, recordeu-vos d’aquest conte perquè els errors del passat no es tornin a repetir. I conte contat, el Greenman ja ha actuat!
20171224_124746.jpg