GRUP 2 - CONTE B2 (Adaptació Conte B1)


17 de novembre del 2017

Escola López Torrejón

Títol: Un canvi radical!

Fa molt i molt de temps quan els peixos es raspallaven les dents... Un tauró anomenat Tomàs habitava al mar caníbal, un lloc on la supervivència dels peixos era difícil. En Tomàs vivia amb la seva família de taurons blancs i des de ben petit, havia après totes les tècniques de “taurate” per poder caçar i alimentar-se dels peixos.
En Tomàs, en plena adolescència tauronil es va adonar que no podia seguir menjant peixos. Llavors, per trobar una solució al problema va anar a veure el seu amic pop el bruixot. Pop el bruixot, tenia una barba molt llarga, portava una vareta al tentacle, un barret amb forma de submarí i sempre estava envoltat de pocions, productes químics i llibres vells. La seva feina era ajudar els animals marins, tot i que de vegades els seus experiments no sempre sortien com ell esperava.
Quan va arribar en el seu taller-vaixell encantat, el Tomàs va explicar-li el seu problema. La única manera de solucionar-ho era fent un canvi radical! Perquè deixes de ser caníbal, l’havia de convertir en balena, ja que les balenes s’alimenten de plàncton i petits crustacis.
conte pop 1.png

Per aconseguir aquest gran repte calia una poció amb una sèrie de ingredients; un tomàquet de mar, algues vermelles, una esponja groga, unes cues de gamba, verí de peix globus i tinta de pop.
Després de molts esforços, en Tomàs ja tenia tots els ingredients preparats. Pop el bruixot no estava gaire segur del què podia passar, ja que era la primera vegada que provava un experiment tan complicat... Tot i així, el Tomàs que era un tauró molt valent, es va prendre la poció màgica...
El Tomàs va deixar de ser tauró per convertir-se en balena. Però tot no va funcionar com s’esperaven i havien planejat... Havia sortit tot molt bé, menys les seves dents. Seguia tenint unes dents de tauró. Llavors el Tomàs va anar a veure el peix espasa, que era el millor dentista del Pacífic i amb un tres i no res, li va deixar unes dentetes molt boniquetes.
La família de taurons del Tomàs va tardar a acceptar-lo però al final, amb el temps i veient que era un balena amb ànima de tauró més feliç que en el passat, ho van acabar entenent. I conte, contat, el Tomàs en balena s’ha tornat.

20171224_124718.jpg